Wagenpark up-to-date

Wagenpark up-to-date

11 mei 2020

De routes van onze buitendienst worden steeds langer, het werkgebied wordt groter en de zomers worden warmer. Een betrouwbaar wagenpark met professionele koelingen aan boord staat voor u klaar!


Logistieke buitendienst

Zoals u weet beschikken wij over een eigen logistieke buitendienst. Onze planning probeert elke dag een aantal routes zo optimaal mogelijk in elkaar te zetten. Soms worden op locatie alleen monsters opgehaald die voor onderzoek naar het laboratorium worden gebracht. In andere gevallen dienen monsters door onze medewerkers zelf te worden genomen. 
Maar in alle gevallen is het zo, dat de monsters onder gekoelde omstandigheden naar het laboratorium getransporteerd moeten worden. De tempratuur speelt een belangrijke rol voor micro-organismen om tot (uit)groei te komen. Het is daarom van groot belang dat deze gekoelde omstandigheden waargemaakt worden om een betrouwbaar analyseresultaat af te kunnen geven. Een betrouwbaar resultaat begint bij een juiste monstername en het transport.

Professionele koelinstallaties

Omdat ons werkgebied zich steeds verder uitstrekt en er steeds meer kilometers worden gemaakt, vaak tot ver buiten onze provinciegrenzen, is een betrouwbaar wagenpark van groot belang. De afgelopen jaren zijn oude auto's vervangen voor nieuwe. Daarnaast moeten we vaststellen dat de zomers steeds warmer worden en vaak ook langer duren. De combinatie van lange routes en warme zomers maakt, dat we moeten kunnen vertrouwen op een degelijke koelinstallatie aan boord van onze auto's. Al onze voertuigen zijn uitgerust met een professionele koelinstallatie waarmee monsters onder gekoelde omstandigheden naar ons laboratorium worden vervoerd. Tevens zijn alle koelinstallaties uitgerust met een systeem dat ervoor zorgt dat de koelmotor gedurende langere tijd blijft doorkoelen, ook wanneer de auto stil staat en de motor niet draait. Dat geeft een vertrouwd gevoel!

Gekalibreerde temperatuurmeting

De temperatuur is door de bestuurder tijdens het rijden real-time af te lezen zodat tijdens de rit eventuele temperatuurinstellingen kunnen worden aangepast. Daarnaast wordt elke dag, van elke route, de temperatuur in de koeling gemeten en geregistreerd door een gekalibreerde thermometer (datalogger). Bij aankomst op het laboratorium wordt eerst de datalogger uitgelezen. Één van de acceptatiecriteria voor de ontvangen monsters is, dat deze onder de juiste omstandigheden worden getransporteerd en op het laboratorium aankomen.