Houdbaarheidsonderzoek

THT-datum

De houdbaarheidsdatum (THT-datum) op producten geeft consumenten de zekerheid dat het product tot de houdbaarheidsdatum veilig te consumeren is. Maar hoe bepaalt u deze datum voor uw producten? Door o.a. uw producten te laten onderzoeken. Samen met u bespreken wij het gewenste onderzoek. Dit kan eenmalig onderzoek zijn op de THT-datum (einde houdbaarheid). Of een wat uitgebreider onderzoek zowel direct na de productie als op de THT-datum. 

Worst-case scenario

Daarnaast is het mogelijk om uw producten bij verschillende temperaturen te bewaren. Zo kunnen wij uw producten op een ‘’worst-case scenario’’ temperatuur bewaren. Op deze manier kunnen grenzen voor wat betreft temperatuur en bewaartermijn worden opgezocht.

Wanneer de THT-datum eenmaal is bepaald is het uiteraard aan te raden om regelmatig te controleren of uw producten op de door u vastgestelde THT-datum inderdaad nog steeds veilig te consumeren zijn. Wanneer wijzigingen in het productieproces of productsamenstelling hebben plaats gevonden is het eveneens van belang na te gaan of de THT-datum nog steeds gegarandeerd kan worden, of misschien wel verlengt kan worden?

Wij informeren u graag naar de verschillende mogelijkheden om het houdbaarheidsonderzoek gestructureerd aan te pakken. Met deze werkwijze kunt u voldoende onderbouwt een THT-datum op uw product vermelden. Wel zo’n veilige gedachte!

Neem contact op!

We informeren u graag over de mogelijkheden!