Houdbaarheidsonderzoek

De houdbaarheidsdatum (THT-datum) op producten geeft consumenten de zekerheid dat het product tot de houdbaarheidsdatum veilig is voor consumptie. Hoe bepaalt u deze datum voor uw producten? Dat kan onder andere door uw producten te laten onderzoeken. Wij bespreken met u het gewenste onderzoek. Dit kan eenmalig onderzoek zijn op de THT-datum (einde houdbaarheid) of een wat uitgebreider onderzoek, zowel direct na de productie als op de THT-datum. 

Worst-case scenario

Daarnaast is het mogelijk om uw producten bij verschillende temperaturen te bewaren. Zo kunnen wij uw producten op een ‘’worst-case scenario’’ temperatuur bewaren. Op deze manier kunnen grenzen voor wat betreft temperatuur en bewaartermijn worden opgezocht. Wanneer de THT-datum eenmaal is vastgesteld, is het raadzaam om regelmatig te controleren of uw producten inderdaad op de vastgestelde THT-datum nog veilig zijn voor consumptie. Ook na wijzigingen in het productieproces of de productsamenstelling is het belangrijk om na te gaan of de THT-datum nog juist is of mogelijk aangepast moet worden.

Neem contact op!

Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden om het houdbaarheidsonderzoek gestructureerd vorm te geven. Met deze werkwijze kunt u voldoende onderbouwd een THT-datum op uw product vermelden.