Allergenen Management Systeem (AMS)

De Europese Verordening (EU 1169/2001) Verstrekking van voedselinformatie is op 22 november 2011 gepubliceerd. Hierin staat dat producten uiterlijk per 13 december 2014 aan deze verordening moeten voldoen. De EU verordening geldt voor alle lidstaten van de Europese Unie. Echter, elk land is vrij in het vaststellen van regels voor de manier waarop de allergeneninformatie verstrekt moet worden. Producenten van levensmiddelen moeten de consument informatie kunnen verstrekken over allergenen die al dan niet aanwezig zijn bij de bereiding van hun producten. Er zijn 14 allergenen aangewezen, die onder de ‘verplicht te vermelden’ categorie vallen.

Eenvoudig, snel en volledig allergenen beheren

Online allergeneninformatie tool

Micro-Analyse Zeeland heeft volledig in eigen beheer een online applicatie ontwikkeld: het online Allergenen Management Systeem. Het doel hiervan is onze klanten te voorzien van een handige tool waarmee zij de verplichte wetgeving rond allergeneninformatie op een eenvoudige wijze kunnen implementeren. Met behulp van dit web-based (online) software programma is het voor de horecaondernemer erg eenvoudig om de wetgeving rond allergeneninformatie op een juiste manier te implementeren. Met minimale inspanningen en minimale kosten kunnen horecaondernemers aan deze wetgeving voldoen.

Voordelen AMS

Het grote voordeel van AMS is dat het gekoppeld is aan de grote productdatabase van PS in Foodservice. Productspecificaties komen direct van de fabrikant en worden automatisch in AMS van updates voorzien. AMS gebruikers beschikken altijd over een product database die up-to-date is en kunnen gasten op deze manier altijd voorzien van de juiste allergeneninformatie.

Meer informatie vindt u op de website van AMS

www.allergenenmanagementsysteem.nl