Allergenen Management Systeem (AMS)

Op 22 november 2011 is de Europese Verordening (EU 1169/2001) Verstrekking van voedselinformatie gepubliceerd. Hierin staat dat producten uiterlijk per 13 december 2014 aan deze verordening moeten voldoen. De EU verordening geldt voor alle lidstaten van de Europese Unie. Echter is elk land vrij in het vaststellen van regels over de manier waarop de allergeneninformatie gegeven moet worden. Producenten van levensmiddelen moeten de consument informatie kunnen verstrekken over de aan-/afwezigheid van allergenen die bij de bereiding van haar producten zijn betrokken. Er zijn hiervoor 14 allergenen aangewezen welke onder de "verplicht te vermelden" categorie vallen.

Eenvoudig, snel en volledig allergenen beheren

Micro-Analyse Zeeland heeft volledig in eigen beheer een online applicatie ontwikkeld met als primaire doel haar klanten te kunnen voorzien van een handige online tool waarmee verplichte wetgeving omtrent allergeneninformatie op een eenvoudige wijze kan worden geïmplementeerd.

Met behulp van dit web-based (online) software programma wordt het de horeca ondernemer erg eenvoudig gemaakt op een juiste manier de wetgeving omtrent allergeneninformatie te implementeren en volledig aan deze wetgeving te voldoen. Met minimale inspanningen en minimale kosten. Dit alles heeft geresulteerd in het online Allergenen Management Systeem.

Het grote voordeel van AMS is dat het gekoppeld is aan de grote productdatabase van PS in Foodservice. Productspecificaties komen direct van de fabrikant en worden automatisch in AMS van updates voorzien. AMS gebruikers beschikken altijd over een product database die up-to-date is en kunnen gasten op deze manier altijd voorzien van de juiste allergeneninformatie.

Meer informatie is te vinden op de website van AMS:
www.allergenenmanagementsysteem.nl