Adviesbureau

HACCP-audits

Naast onze laboratoriumwerkzaamheden is Micro-Analyse Zeeland inmiddels een bekend adviesbureau. Jaarlijks voeren wij honderden HACCP-audits uit in keukens van horeca gelegenheden en (groot)keukens van zorginstellingen. Deze worden getoetst aan de voor hen geldende wet-en regelgeving.

Detachtering QA-adviseur

Een aparte afdeling detacheringis opgezet om (startende)ondernemers te ondersteunen bij alle facetten die komen kijken bij het op een voedselveilige manier produceren ofbij het implementeren van diverse kwaliteitsystemen zoals HACCP, BRC, ISO of IFS. Tijdens het gehele traject naar certificering kunt u worden bijgestaan door een foodprofessional van Micro-Analyse Zeeland.

Opleiding & training

Het borgen van de kwaliteit zodat een veilig product kan worden geproduceert zal altijd voor een groot deel de verantwoordelijkheid blijven van uw (productie)medewerkers. Voor het bijbrengen van de nodige kennis of het verhogen daarvan middels (periodieke) cursussen en trainingen worden wij vaak ingeschakeld. Op deze manier kan aantoonbaar gemaakt worden dat betrokken medewerkers de nodige training wordt aangeboden. Door de jarenlange ervaring in de levensmiddelenbranche heeft Micro-Analyse Zeeland inmiddels de nodige kennis en expertise in huis.

Allergenen Management Systeem (AMS)

Met het adviesbureau heeft Micro-Analyse Zeeland - in eigen beheer - een online allergenen-tool ontwikkeld (AMS) waarmee horecaondernemers op een eenvoudige manier de allergenenwetgeving - welke eind 2014 van kracht is geworden - kunnen implementeren. Het beheren en het verstrekken van allergeneninformatie wordt met deze online tool erg eenvoudig gemaakt.