Adviesbureau

HACCP-audits

Naast onze laboratoriumwerkzaamheden staat Micro-Analyse Zeeland inmiddels ook bekend als professioneel adviesbureau. Jaarlijks voeren wij honderden HACCP-audits uit in keukens van horecagelegenheden en (groot)keukens van zorginstellingen. We toetsen deze aan de voor hen geldende wet- en regelgeving.

Detachtering QA-adviseur

We hebben een aparte afdeling detachering om (startende) ondernemers te ondersteunen bij het opzetten van een (voedselveilige) manier van produceren. Ook kan een adviseur u de implementatie uit handen nemen van verschillende private kwaliteitssystemen zoals HACCP, BRC, ISO of IFS. Tijdens het hele traject naar certificering staat een foodprofessional van Micro-Analyse Zeeland u met raad en daad bij.

Opleiding & training

Het borgen van de kwaliteit, zodat u een voedselveilig product kunt produceren, blijft voor een belangrijk deel de verantwoordelijkheid van u en uw (productie)medewerkers. Wij worden regelmatig ingeschakeld om de juiste actuele kennis bij te brengen of de aanwezige kennis naar een hoger plan te tillen. We doen dit met (periodieke) cursussen en trainingen. Zo kunt u aantoonbaar maken dat de betrokken medewerkers de nodige training krijgen aangeboden. Door onze jarenlange ervaring in de levensmiddelenbranche hebben wij veel kennis en expertise in huis.

Allergenen Management Systeem (AMS)

Het adviesbureau van Micro-Analyse Zeeland heeft  - in eigen beheer - een online allergenen-tool ontwikkeld (AMS). Daarmee kunnen horecaondernemers eenvoudig de allergenenwetgeving implementeren. Deze is van kracht sinds eind 2014. De online tool maakt het beheren en het verstrekken van allergeneninformatie erg eenvoudig.