Microbiologische analyses

Micro-Analyse Zeeland voert microbiologische analyses uit op alle soorten levensmiddelen, grondstoffen en halffabricaten. Wij worden regelmatig ingeschakeld om met behulp van microbiologisch onderzoek aan te tonen of tank-cleaning van vrachtwagens of van CIP-installaties wel voldoende effectief is verlopen. Ook verricht ons laboratorium onderzoek op verschillende soorten verpakkingsmateriaal bedoeld voor de levensmiddelen industrie en in was(straat)inrichtingen van bijvoorbeeld antidecubitus hulpmiddelen.

De meeste microbiologische onderzoeken worden uitgevoerd volgens de (inter)nationaal geaccepteerde ISO-normen. De resultaten van onze geaccrediteerde onderzoeken worden altijd voorzien van ons accreditatiekenmerk (RvA L420). Rapporten met dit kenmerk worden daarom door overheden, maar ook in het (inter)nationale handelsverkeer zonder meer geaccepteerd.

Micro-Analyse Zeeland biedt u de mogelijkheid om de rapportages aan klant specifieke wensen aan te passen. Ook zijn rapportages in een andere taal mogelijk.

Onderstaande tabel is slechts een greep uit de onderzoeken op de meest voorkomende micro-organismen. Voor de meeste analyses zijn wij geaccrediteerd. Voor een volledig overzicht van onze geaccrediteerde verrichtingen klikt u hier.  

Micro organismen
Pathogene micro organismen
Water organismen
(An)aëroob kiemgetal Bacillus cereus E. coli
Coliformen Campylobacter Coliformen
Enterobacteriaceae Clostridium perfringens Enterococcen
Gisten Shigatoxine producerende E. coli (O157:H7) Clostridium perfringens
Schimmels Listeria monocytogenes Aeromonas
Lactobacillen Salmonella Legionella
Melkzuurbacteriën
Pseudomonas
Streptococcen
Sulfiet reducerende clostridia
E. coli
Alycyclobacillus

Neem contact op!

Bovenstaande tabel is slechts een greep uit de meest voorkomende analyses.
Staat de door gewenste parameter of analyse hier niet tussen? Wij kunnen u nog veel meer analyses aanbieden. We informeren u graag over de mogelijkheden!