Microbiologische analyses

Micro-Analyse Zeeland voert microbiologische analyses uit op alle soorten levensmiddelen, grondstoffen en halffabricaten. Wij worden regelmatig ingeschakeld om met behulp van microbiologisch onderzoek na te gaan of het proces van tank cleaning van vrachtwagens of van CIP-installaties voldoende effectief is. Ook verricht ons laboratorium onderzoek op verschillende soorten verpakkingsmateriaal dat bedoeld is voor de levensmiddelen industrie. Verder laten was(straat)inrichtingen (bijvoorbeeld van antidecubitus hulpmiddelen) regelmatig de effectiviteit van de schoonmaak en desinfectie door ons laboratorium vaststellen.

Rapportages

De meeste microbiologische onderzoeken voeren wij uit volgens de (inter)nationaal geaccepteerde ISO-normen. De resultaten van onze geaccrediteerde onderzoeken worden altijd voorzien van ons accreditatiekenmerk (RvA L420). Rapporten met dit kenmerk worden zonder meer geaccepteerd, zowel door overheden als in het (inter)nationale handelsverkeer. Micro-Analyse Zeeland biedt u de mogelijkheid om de rapportages aan te passen aan klant specifieke wensen. Ook zijn rapportages in een andere taal mogelijk.

Overzicht van de meest voorkomende microbiologische analyses

Onderstaande tabel is een beknopt overzicht van de onderzoeken op de meest voorkomende micro-organismen. Voor de meeste analyses zijn wij geaccrediteerd.
Voor een volledig overzicht van geaccrediteerde verrichtingen klikt u hier.  

Micro organismen
Pathogene micro organismen
Water organismen
(An)aëroob kiemgetal Bacillus cereus E. coli
Coliformen Campylobacter Coliformen
Enterobacteriaceae Clostridium perfringens Enterococcen
Gisten Shigatoxine producerende E. coli (O157:H7) Clostridium perfringens
Schimmels Listeria monocytogenes Aeromonas
Lactobacillen Salmonella Legionella
Melkzuurbacteriën
Pseudomonas
Streptococcen
Sulfiet reducerende clostridia
E. coli
Alycyclobacillus

Neem contact op!

Bovenstaande tabel is slechts een greep uit de meest voorkomende analyses.
Staat de door gewenste parameter of analyse hier niet tussen? Wij kunnen u nog veel meer analyses aanbieden en informeren u graag over de mogelijkheden!