Levensmiddelenonderzoek

Om uiteenlopende redenen kunt u als bedrijf of instelling genoodzaakt zijn om levensmiddelen te laten onderzoeken. Met de analyseresultaten kan aantoonbaar gemaakt worden aan uw klanten en aan de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) dat op een verantwoorde wijze met voedselveiligheid wordt omgegaan.

Bedrijven die op welke manier dan ook betrokken zijn bij de productie, behandeling, verwerking, bereiding, transport en verkoop van voedingsmiddelen behoren tot onze uitgebreide klantenkring. Voor al deze bedrijven ligt de motivering voor laboratorium onderzoek in het feit dat afnemers dit vragen, omdat Nederlandse en/of Europese wetgeving dit voorschrijft of om zelf inzicht te verkrijgen in (eigen)productieprocessen. De meeste onderzoeken vinden plaats in ons eigen geaccrediteerde laboratorium volgens de geldende nationale en internationale onderzoeksmethoden.

Voor een overzicht van microbiologische analyses klikt u hier.
Voor een overzicht van chemische analyses klikt u hier.

Uiteraard zijn wij u ook graag van dienst voor het opstellen van een bemonsterschema op maat.
Daarnaast behoort het bepalen van houdbaarheidsdatum (THT-datum) ook tot onze dienstverlening. Door het laten uitvoeren van houdbaarheidsonderzoek kunt u aantoonbaar en onderbouwd met een veilig gevoel een THT-datum op uw producten vermelden.

Positive release - Listeria monocytogenes

Steeds meer producenten gaan werken volgens het zgn. ''positive release'' principe.  Wij hebben voor dat onderwerp een aparte pagina gemaakt. Lees hier meer.

Neem contact op!

We informeren u graag over de mogelijkheden!