Levensmiddelenonderzoek

Om uiteenlopende redenen laten onze opdrachtgevers hun producten onderzoeken. Met de analyseresultaten kunt u overtuigend aantonen aan uw klanten en aan de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) dat binnen uw bedrijf of organisatie op een verantwoorde wijze met voedselveiligheid wordt omgegaan.

Professioneel laboratoriumonderzoek

Onze opdrachtgevers zijn bedrijven die betrokken zijn bij de productie, behandeling, verwerking, bereiding, transport en verkoop van voedingsmiddelen. De reden dat zij ervoor kiezen hun producten te laten onderzoeken, is in elke situatie anders. Bijvoorbeeld omdat hun afnemers dit vragen, vanwege Nederlandse en/of Europese wetgeving of om inzicht te krijgen in de (eigen) productieprocessen. De meeste onderzoeken vinden plaats volgens de geldende (inter)nationale onderzoeksmethoden. Ons laboratorium is conform ISO 17025 door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd. 

Voor een overzicht van microbiologische analyses klikt u hier.
Voor een overzicht van chemische analyses klikt u hier.

Brede dienstverlening

Uiteraard zijn wij u ook graag van dienst voor het opstellen van een bemonsterschema op maat.
Daarnaast behoort het bepalen van houdbaarheidsdatum (THT-datum) ook tot onze dienstverlening. Door het laten uitvoeren van houdbaarheidsonderzoek kunt u aantoonbaar en onderbouwd met een veilig gevoel een THT-datum op uw producten vermelden.

Positive release - Listeria monocytogenes

Steeds meer producenten werken volgens het zogeheten ‘positive release' principe. Vanzelfsprekend zijn wij u daarbij graag van dienst. Lees hier meer.

Neem contact op!

We informeren u graag over de mogelijkheden!