Familiebedrijf wordt voortgezet

Familiebedrijf wordt voortgezet

11 mei 2020

In 1998 startte Johnny Rottier Micro-Analyse Zeeland samen met zijn vrouw Gonda. Nu, 22 jaar later, neemt Roy het bedrijf over.


Johnny was hoofdanalist op een klinisch microbioloigsch streeklaboratorium en Gonda was actief in de veterinaire microbiologie. In deze periode doet de HACCP wet- en regelgeving haar intrede. Beiden voelen aan dat dit het moment is om in te springen op de vraag naar ondersteuning bij deze regelgeving. Micro-Analyse Zeeland wordt geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De eerste werkzaamheden starten vanuit huis: de garage wordt omgebouwd tot klein laboratorium. 

Dat was de start, zo'n 22 jaar geleden. In de tussentijd is er veel veranderd. Zo is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie en heeft daar twee grote verbouwingen achter de rug. In 2005 werd de ISO 17025 accrediatie behaald. Een mijlpaal voor Micro-Analyse Zeeland. Met deze belangrijke accrediatie op zak, groeide het klantenbestand, de lijst met (geaccrediteerde) verrichtingen en het team. 

In 2011 is Roy Rottier (zoon van Johnny en Gonda) in het bedrijf gestapt. Roy heeft een commerciële achtergrond. Hij richtte zich binnen het bedrijf vooral op de commerciële activiteiten. Daarnaast werden berijfsprocessen tegen het licht gehouden en, daar waar mogelijk, verder geoptimaliseerd. Denk daarbij aan het inrichten van een papier-arme werkomgeving. Ook de buitendienst werd daarin betrokken. Zo werd een softwareprogramma ontwikkeld (AuditAssist) waarmee we ook vandaag de dag onze HACCP-audits op locatie nog steeds digitaal uitvoeren.

De huisstijl werd aangepakt, promotiemateriaal werd ontwikkeld, een nieuwe website werd gebouwd die de commerciele activieiten van Roy moesten ondersteunen. In 2013 werd gestart met de ontwikkeling van een volledig nieuw LIMS software systeem wat in 2018 kon worden afgerond. Daar plukken we nu de vruchten van. Het systeem assiteert in alle processen van onze dienstverlening. Vanaf de aankomst van een monster op het lab tot het rapporteren van de resultaten en alle stappen daartussen. 

Op deze manier heeft Roy in de 9 jaar dat hij zelf actief is bij Micro-Analyse Zeeland niet alleen het bedrijf, maar ook de medewerkers, de processen, onze klanten en leveranciers goed leren kennen. 
1 januari 2020 leek dan ook een geschikt moment het stokje van het bedrijf over te dragen van vader op zoon. Johnny zal uiteraard altijd betrokken blijven bij het reilen en zeilen van het bedrijf. 

De directie van Micro-Analyse Zeeland bestaat per 01-01-2020 uit Gonda Rottier en Roy Rottier. Gonda zal de komende jaren net als Johnny ook steeds verder een stapje terug doen.